dijous, 16 d’abril del 2015

OCEANS AL PUNT DE SAL

Experiment sobre la salinitat i la flotabilitat dels mars

Sabem que al mar flotem més que en una piscina per la diferent quantitat de sal que hi ha dissolta en l'aigua. És a dir, la diferència de salinitat. I ara la pregunta és: en diferents mars, flotarem igual?
Per fer l'experiment necessitarem:
- Sal fina de cuina (uns 250 grams com a mínim)
- Aigua de l’aixeta.
- Balança de cuina.
- Olives normals, amb pinyol (si no en tenim també pot ser un ou, un pèsol...)
- 3 gots transparents, com més alts millor, i una cullera per remenar

Com ja deveu haver endevinat, l'oliva es convertirà en el nostre submarí. La submergirem en diferents mars i observarem què passa. La sal la dissoldrem en l'aigua i ho farem en tres concentracions diferents, per tal d'imitar les aigües de tres mars: el Bàltic, el mar Roig i el mar Mediterrani.

Aquí teniu la quantitat de sal que hem de posar en cada cas (índex de salinitat):
MAR BÀLTIC: 15 grams de sal per 1 litre d’aigua
MAR MEDITERRANI: 37 grams de sal per 1 litre d’aigua
MAR ROIG: 45 grams de sal per 1 litre d’aigua

Quan tinguem les tres aigües al punt de sal, en 3 gots diferents, haurà arribat el moment de submergir-hi el nostre submarí-oliva.

Voleu veure què ha passat? Aquí ho teniu!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada